Over ons - Simons Music

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Na jaren lang, met succes, voor zijn eigen orkesten geschreven te hebben heeft componist/arrangeur Leo Simons besloten  om in 2005 zijn eigen muziek uitgeverij op te richten. Het plezier waarmee menig orkest lid zijn of haar partij speelde gaf mede de doorslag om zijn muziek bij een groter publiek onder de aandacht te brengen. Vooral de educatieve muziekwerkjes voor jeugdorkest werden door de diverse jeugdorkesten met veel plezier gespeeld. Met  diverse muziekstukken zijn succesvolle resultaten behaald bij nationale en internationale festivals. De meeste muziekstukken voor jeugdorkest zijn geschreven in  een 4 of 5 stemmige bezetting. Hierbij maakt het niet uit of de bezetting uit 7 of meer orkestleden bestaat het klinkt altijd! Ook zijn deze stukjes uitstekend geschikt als ensemble werkjes voor voorspeelavonden van muziekvereniging of muziekschool. Desgewenst kunnen deze stukken ook door strijkorkest gespeeld worden.

Naast composities zijn er ook arrangementen in uitgave en kan er ook op aanvraag een arrangement gemaakt worden van een muziek stuk dat niet voorhanden is.
Er zijn al diverse arrangementen met succesvolle uitvoeringen bewerkt voor o.a.:
de Regimentsfanfare "Garde Grenadiers en Jagers", Het Nederlands Theater Orkest, Scheepjeswolharmonie, Frits Landesbergen Big Band i.s.m. Bert van Bommel trompet/zang, Eendracht en Vrijheid Harelbeke (België), Koninklijke Fanfare Apollo, Harmonie Terheijden, Frank in Person e.a.


Leo Simons studeerde Tuba aan het Rotterdams conservatorium, HaFa directie aan het Brabants conservatorium, Kamermuziek aan het Koninklijk Vlaams conservatorium te Antwerpen. Ook volgde hij de internationale dirigenten cursus van het WMC en de masterclass dirigeren van lichte muziek samen met de Koninklijke militaire kapel Johan Willem Friso en zeker niet op de laatste plaats een cursus arrangeren van en voor lichte muziek aan het Brabants conservatorium met als docent Maino Remmers die hem vooral stimuleerde zelf te gaan schrijven.

                                              Met vriendelijke groet,

                                                   Leo Simons

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu